Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του Patras Science Festival (PSF) που έλαβε χώρα την Τετάρτη 10/5 έως και το Σάββατο 13/5 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα Πατρών, αλλά και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, με κεντρικό θέμα «Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας».

Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις δράσεις του Φεστιβάλ, οι πλείστοι των οποίων ήταν μαθητές από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο φιλοξένησε 48 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 41 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 13 εργαστήρια για παιδιά, 15 ομιλίες, 7 workshops, 2 Εκθέσεις Τέχνης και Επιστήμης και Ντοκιμαντέρ για όλες τις ηλικίες.

Το έργο FORETELL έλαβε μέρος σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό δρώμενο,  που αφορά όχι μόνο στην Επιστήμη αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη. Οι συνεργάτες του έργου παρουσίασαν το FORETELL από τις 10/5 έως και τις 12/5 και κατάφεραν να προσελκύσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με το τρισδιάστατο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση και εντύπωση προκάλεσαν τα φαινόμενα με τα οποία ασχολείται το FORETELL, δηλαδή οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, καθώς, όπως εξέφρασαν στην πλειοψηφία οι επισκέπτες, δεν αποτελούν συνήθη αντικείμενα μελέτης σε σχέση με άλλα φυσικά φαινόμενα.

Αρχικά, πραγματοποιούταν μία σχετική ενημέρωση για το έργο, τους στόχους του και τα μελλοντικά σχέδια και εν συνεχεία, ακολουθούσε μία επίδειξη από το εικονικό περιβάλλον, κατά την οποία οι μαθητές έρχονταν σε άμεση επαφή με τον εικονικό κόσμο. Συνολικά, το έργο FORETELL παρουσιάστηκε σε 470 άτομα.